Los Angeles

Da har vi kommet oss vel frem til hotellet vårt i Venice Beach, LA og har hatt en fantastisk dag!

Søndag:

Vi reiste fra Park City igår tidlig, og bilturen ned gikk veldig fint. Var et kraftig snøvær (sludd) da vi kjørte, så konsentrasjonen var på topp! Hehe. Da vi kom oss ned til flyplassen, leverte vi bilen. Og som jeg har fortalt i tidligere innlegg, lagde vi jo en avtale med bil selskapet gjennom manageren på bostedet vårt. Og da spurte vi jo spesifikk om hvordan det ble med de ekstra tillegga som alltid er med. Blant annet young drivers fee. Og hun agenten vi pratet med, sa at det var med i avtalen. Det ble ingen ekstra avgift. Så det var jo greit da, og den totalte prisen var på 1122 dollar. Men da vi leverte bilen, tror du ikke jaggu meg vi fikk ei regning på 2400 dollar? Og den fikk jeg ikke kikket på før vi hadde kommet oss til gaten. Fikk mildt sagt sjokk da, og kastet meg på telefonen. Det var ikke snakk om at vi skulle betale så mye :P

Så lang historie kort: Snakket med en agent som sa de aldri gikk bort ifra dette tillegget noensinne, jeg sto på mitt, hun ble irritert, jeg ble irritert, hun sa at det beste hun kunne gjøre var å dele avgiften i to, jeg sa det var uakseptabelt, ba om å få prate med sjefen hennes og til slutt ble hun ble så sur at hun sa «greit, jeg refunderer 418 dollar nå.» Så la hun på!

Vi landet på Los Angeles International airport kl 16 lokal tid. Så vi hadde en halv dag igjen. Vi fikk baggasjen vår, mistet tre shuttle busser fordi vi sto på feil sted og kom oss endelig fram til Dollar Car Rental. Pratet med en veldig morsom og hyggelig agent, som syntes jeg var så søt at jeg kunne få velge biler fra F – raden (den vi opprinnelig skulle velge fra) og Express raden. Hihi. Så da ble det en Sølvfarget Dodge Charger 2010. Jeg har altså kjørt fire forskjellige biler mens vi har vært her! Og jeg som alltid har vært så trofast mot opelen min ;)

Etter mye om og men, fikk vi all baggasje inn i bilen og var klare til å finne fram til Venice Beach. Det tok sin tid. GPSen valgte gater det til tider var vanskelig å komme seg bort til ettersom alle skal være så utrolig hissige bak rattet her! Alle har tydeligvis dårlig tid i Los Angeles. Så det ble noen omkjøringer her og der. Og gatene nede ved stranden var utrolig smale! Men vi fant fram og fikk parkeringsplass. Vi bor nå på et hotell som heter «Cadillac Hotel», og det ligger rett på strandpromenaden til Venice Beach. Ganske spesielt sted, Venice Beach. Vi har sett så mange uteliggere langs på strand promenaden og langs bil gatene. Hippier er det også! Da vi hadde sjekket inn, tok vi turen opp på tak terrassen (jepp, vi har det også). Der fikk vi se utover hele stranden og rett nedenfor bygningen vår var det masse musikk fra gatemusikanten og hippier på stranda. Det lagde litt stemning da, det skal de ha :)

Lørdag:


Idag våknet vi rundt klokken 09.00. Ifølge nettet skulle det ta 45 minutter til Six Flags Magic Mountain, men med tanke på rushen som alltid er her var vi usikre på om det ville hindre oss i å rekke andre ting idag. For det er over 43 miles opp dit. Men vi tok sjansen å satte oss i bilen. Vi var der ca 10.30 og hadde god tid. Det var heller ikke så mange gjester der idag, så det var utrolig deilig. Det verste med fornøyelsesparker er det evig lange køene. Vi hadde godvær med sol og kokende varme, skiftene med litt skygge. Vi valgte oss ut noen roller coastere vi ville ta, før vi skulle kjøre tilbake igjen. Den første vi tok var jo selvfølgelig den råeste. Herregud. X2 het den, og det er den sykeste rollercoastern noen av oss har tatt. Jeg må innrømme at jeg på et punkt var genuint redd! Haha. Og det var selvfølgelig den alle andre også ville ta, så den tok sin tid. Du kan lese om den her: http://www.sixflags.com/magicMountain/rides/X2.aspx

Og ja, tidenes STYGGESTE bilde av meg ble tatt på den turen! Hahaha. Vi lo og lo og lo, og jeg kan virkelig ikke forstå at jeg klarte å vrenge ansiktet mitt på den måten! Men sånn er nå det, og vi har kjøpt bilde..

Etterpå skulle vi ta en som heter «Tatsu», som bare hadde en vogn å kjøre på idag. Den hadde mekaniske problemer hele tiden, og vi sto i kø i over en time. Men var utrolig kul også hadde vi litt flaks også. For da vi gikk inn inngangen, spurte billett dama om vi kunne komme til hu etter vi hadde tatt den, slik at hu fikk en oversikt over hvor lang tid det tok. Så da vi kom tilbake til inngangen, beklaget hu at det hadde tatt så lang tid og ga oss to billetter som gjorde at vi kunne gå inn «exiten» til hvilken som helst ride og komme først! Hihi. Så da tok vi likegreit X2 igjen, og jeg ble like redd da også!

Vi dro hjemover i 16 tiden, solen var fortsatt oppe og vi bestemte oss for å gå en tur langs stranda. Det var koselig. Utrolig fin strandpromenade og vi fikk se solnedgangen. Det var mange som var ute å jogget, og de fleste var død slitne! Hehe. Fikk også kjøpt en fin gave til mamma idag, endelig. Det har vært vanskelig, men jeg tror hun kommer til å bli glad! Nå ligger vi i senga og beina verker etter all gåingen idag. Vi satser på en tidlig morgen imårra, før vi skal tilbake til flyplassen igjen. Vi skal nemlig ta turen oppom Hollywood! Ah yeah. Det skal bli trist å reise hjem, men utrolig deilig med norsk mat!

Nå orker jeg ikke skrive mer, så legger ut noen bilder fra strandturen vår:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blogges imorgen :)

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under USA

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s